Sibirsk lerk og skifer

Sibirsk lerk og skifer har iboende naturlig egenskaper som gir dem et unikt uttrykk. Kombinasjonen fra to materialer som begge krever lite vedlikehold og har naturlig beskyttelse mot elementene. Skiferen glir naturlig inn som en vakker, trivselsskapende og estetisk miljøfaktor sammen med den Sibirske lerka.

Skifer

Skiferen kan gis ulik form gjennom tykkelse eller kutte metode. Den kan kantbehandles, både i forhold til form og overflatebehandling. Det er mange måter å bearbeide skifer på av estetiske og praktiske årsaker. Skifer er et velrenommert kvalitetsprodukt med en levetid på hundrevis av år. Den er motstandsdyktig mot de fleste ytre påkjenninger.

Sibirsk lerk

Her er den sibirske lerken behandlet med jervitrol, som gir den det sølvaktige utseende. Dette står veldig godt sammen med skiferplatene. Lerk tåler å stå ubehandlet i år etter år. Dette er den naturlige høye konsentrasjonen av harpiks og olje i treverket, som hindrer vannet i å trenge inn.

Sibirsk lerk har 85-95% kjerneved andel, og er meget sent voksende. Permafrosten i den asiatiske delen av sibir, hvor vi får trevirket fra, er årsaken til at treet er sentvoksende og hardt. Den langsomme veksten fører også til stor kjernevedandel.

Andre prosjekter