HjemVEDvarmebehandlet tresibirsk lerkpanelervillmarkspanelkledningerrundtømmerterrassertakBåtmaterialerSpesialdimensjonerFasade elementerLedige stillingerOm ossKontakt
Lukk
Meny

Sæteråsen | Trelastprodukter

Varmebehandlet tre
(VATRE)

Først i Skandinavia til å tilby varmebehandlet tre med vakum-metoden. Og eneste som gjør dette lokalt i Norge.

Dette er den mest skånsomme og miljøvennlige måten å produsere vedlikeholdsfrie materialer på.

Uansett hva du ønsker å bygge kan varmbehandlet materiale være noe for deg. Vi leverer kledninger til fasade i alle ønskelige profiler, tretak og terrassebord.

Alternativet til varmebehandling er impregnering eller maling/lakkering. Det er mer arbeid og ikke minst mye mindre miljøvennlig.

La oss ta noen av fordelene med å varmebehandle:

Dimensjonstabilt. Fuktigheten i materialet er 6-7% og holder seg der. Dermed krymper og sveller ikke materialene slik annen trelast gjør.
Mer motstandsdyktig mot råte, under varmebehandlingsprosessen fjernes hemicellulosen fra trevirket. Dette er næringsstoffene til råtesoppen.
Til venstre er gran blitt varmebehandlet, og til høyre er varmebehandlet gran som er etterbehandlet med jernvitrol

Kan man bruke varmebehandlet til hva som helst?

Ja, stort sett! Men fortell oss hva du skal bygge og hvordan du ønsker at det skal se ut. Så skal vi gi gode råd for å få det resultatet du ønsker.

Hva betyr vedlikeholdsfritt?

Det betyr at materialet ikke trenger å behandles med maling, beis, olje eller lakk. Evnen til å motstå råte og skader ligger i selve materialet

Hva er kostnadene på varmebehandlede materialer?

Kostnadene på varmebehandlet gran er i innkjøp noe høyere enn noen av konkurrerende materialer, mens noen er like. Det er her fordelene kommer inn. Setter vi dette opp i mot ”vanlig grunnet” kledning, som flest bygg kles med, så er prisdifferansen spist opp innen malerne er ferdige og stillaset tas ned. Attpåtil må behandlingen gjentas etter 5-7 år.

Setter vi det opp mot andre vedlikeholdsfrie produkter så er for eksempel kappet til noen vedlikholdsfrie produkter spesialavfall som koster en del å deponere. Disse må også ha alle snittflater og endeved smurt etter montering, mens varmebehandlet gran er gjennombehandlet/farget og krever ingen etterbehandling etter montering, og kappet kan brennes/deponeres til en rimeligere penge enn det som behandles som spesialavfall.

Miljøvennlige vedlikeholdsfrie materialer.

Varmebehandlet gran fra Sæteråsen Sag er uten tvil det mest miljøvennlige alternativet.

Kun tilsatt varme
100% giftfritt
Gjenvinnbart, både kapp fra byggeprosessen og når bygget en gang i fremtiden skal rives, kan trevirket brennes uten å frigi giftige stoffer/gasser.

Utseende.

Etter varmebehandlingen har trelasten en mørk brun farge tvers gjennom, denne blekner forholdsvis fort og på sikt vil det bli grått. En lys fin gråfarge. For å få en jevn gråfarge fort, så anbefaler vi jernvitrolbehandling, da får panelet en noe mørkere fin gråfarge som blir jevn. Dette anbefaler vi fordi: - under beslag, takutstikk og lignende vil det holde seg lyst lengre enn de eksponerte flatene.

Varmebehandlet tre brukt som benkeplatene i en badstu.
Varmebehandlet gran til kledning
Varmebehandlet gran til tak